10.2.2018

Meidän tarina

Hanna Siren

Valmistuttuani diplomi-insinööriksi sain mielekkään työpaikan ja olin samassa yrityksessä töissä yli kymmenen vuotta. Työni oli antoisaa, olin motivoitunut työntekijä ja nousin liiketoimintapäällikön tehtäviin. Yritys panosti lahjakkaisiin työntekijöihin ja minäkin pääsin mukaan Talent-ohjelmaan, johon kuului mm. persoonallisuuden, työtavan ja ongelmanratkaisukyvyn testaamista. Työelämä oli hektistä, joten en ehtinyt valmistautumaan kykytesteihin. Testien jälkeen tulinkin joskus kotiin alisuoriutumisesta pettyneenä.

Äitiysloman päätteeksi irtisanouduin, sillä halusin etsiä uutta suuntaa työuralleni ja hakuilmoitusten perusteella unelmieni työpaikkoja tuntui olevan tarjolla. Tiesin hakevani paikkoja yhdessä satojen muiden hyvien hakijoiden kanssa. Kilpailu työpaikoista osoittautuikin raadollisen kovaksi. Muutaman kerran etenin rekrytointiprosessin toiselle kierrokselle ja tällöin halusin myös onnistua mahdollisimman hyvin prosessiin liittyvissä kykytesteissä. Ensimmäistä kertaa elämässäni – työttömänä ollessani – minulla oli mahdollisuus käyttää aikaa testeihin valmistautumiseen ja tehtävätyyppeihin tutustumiseen. Hain ensin verkosta suomenkielisiä oppaita, mutta niiden puuttuessa käännyin kirjahyllyni puoleen, josta löysin mieheni joululahjaksi saaman kirjan Menestyksen avain kaikkiin älykkyystesteihin. Lopulta päädyin varaamaan kirjastosta lisää kirjoja ja odottelemaan tovin niiden saapumista. Kirjojen, kynän ja paperin avulla harjoittelin ja tein kaikkeni saadakseni unelmieni työpaikan.

En ole vieläkään saanut unelmieni työpaikkaa, mutta ilokseni sain idean uudesta digitaalisesta palvelusta, GoCeresta. Työpaikkoja hakiessani ymmärsin, että kykytestien harjoittelemisen tulisi olla helppoa ja vaivatonta. Tästä ajatuksesta syntyi GoCere, jonka tavoitteena on esitellä ongelmanratkaisutestien tarkoitukset ja tavoitteet. Palvelu tutustuttaa sinut testeissä yleisimmin käytettyihin tehtävätyyppeihin, paljastaa parhaan ratkaisustrategian ja valmentaa sinua testien tekemiseen. GoCeren avulla kuka tahansa voi tutustua kykytestien sisältöön ja harjoitella niiden tekemistä.

Goceren taustalla ovat omat kokemukseni liittyen työnhakuun, Talent-ohjelmien kykytesteihin ja itäsuomalainen maalaisjärki.

Toivon sinulle hyvää testimenestystä!

Hanna Siren

Topias Siren


Sivuston tekniikan taustalla on tyystin toisen alan tekniikan tohtori.

Tsemppiä harjoitteluun!

Topias Siren